Träning, mål och resultat. Kosten och viljestyrkan för att lyckas, hoppas dela med mig av min motivation och inspiration. Från soffpotatis till frisk löpare. Kortfakta; 45år, Gift från Eskilstuna.

Hur viktigt är det att logga allt vi gör? De gångerna jag inte bara trycker start och stopp in min smartphone app när jag löptränar, så loggar jag manuellt tid och aktivitet, eller aktivitet, tid och distans i min app. Jag loggar allt – för då har det hänt på riktigt och jag kan summera och begrunda mina insatser.

Hur smidigt vore det inte med en multisportträningsklocka som loggar allt åt mig, och kollar min puls, och håller reda på hur jag sover. När jag är på jobbet så kan jag läsa mina sms eller se vem som ringer innan jag plockar upp telefonen. Hur smidigt vore inte det…

Sen tänker jag; Vill jag veta att jag inte nått tiotusen steg när jag precis ska gå och lägga mig? Kommer jag få ångest av att se att min sömn inte varit perfekt, eller kommer jag missa att logga mitt löppass när batteriet tar slut mitt i träningen för att jag missat ladda klockan. Eller borde jag skriva ner på papper, små spiralblock som jag kan spara för all framtiden i lådor på vinden? Titta här… när farfar året 2017 sprang halvmaraton i Helsingfors på tiden 2 timmar och …

Året är 2017 vi har; datorer, smartphones, GPS, självparkerande bilar, appar och hjälpmedel till allt möjligt. Varför inte till träningen också. Sen var det nästa fråga, vilken klocka passar mig? Kom gärna med tips och erfarenheter om vilken modell du föredrar.

(På bilden min Pebble Smartwatch från smartklockornas begynnelse år 2013)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *