Träning, mål och resultat. Kosten och viljestyrkan för att lyckas, hoppas dela med mig av min motivation och inspiration. Från soffpotatis till frisk löpare. Kortfakta; 45år, Gift från Eskilstuna.

Hur mycket, och vad, behöver man egentligen i utrustningsväg för att vara utrustad för löpträning?

För att komma igång så tycker jag att du inte ska utsätta dig mer än nödvändigt för dåliga skor – och strumpor. Skor är det primära du ska investera i, nästan all rörelse och kraft går igen om dina fötter. Därför är bra och korrekta skor A och O för nästan all typ av träning. Bra och ändamålsenliga strumpor kommer in som god tvåa på investerings listan. Tumregeln heter: Ta hand om dina fötter!

Skor, ta hjälp av proffs. I större, eller specialiserade, sportbutiker finns en eller fler utbildade personal som vet att hjälpa dig välja rätt. Dra dig inte för att fråga efter en utbildad person att hjälpa dig välja. Var beredd på att bra skor kostar mer än många av oss förväntat sig, 1000-1500kr är inte ett ovanligt pris.

Kläder. Högst inviduellt. Jag började med bomulls t-shirt och basketshorts och det gick jättebra. Men ju mer jag ansträngde mig så började jag även svettas i större mängder och då blir bomulls t-shirts blöta, tråkiga och kalla. Därför har jag köpt lång- och kortärmade funktionströjor som avleder svetten/fukten från kroppen och plagget.
Mina basketshorts och även tunna shorts utan innerbyxa använder jag fortfarande, men alltid över långa eller korta kompressionstights. Jag upptäckte att tights hjälpte – mig – hålla värmen upp i lår och vader som jag hade en del obehag och värk i. Har även vind- och vattenavvisande överdragsbyxor för dagarna när vädret är tråkigare.

Det här är vad jag anser är basen i en tränings- och löpgarderob som passar för vår, sommar och höst.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *