Träning, mål och resultat. Kosten och viljestyrkan för att lyckas, hoppas dela med mig av min motivation och inspiration. Från soffpotatis till frisk löpare. Kortfakta; 45år, Gift från Eskilstuna.

Du vill så gärna, du vill så mycket mer. Du har hittat flytet och vill öka på längden och farten…

För mig är såhär, mitt huvud och min kondition har kommit längre än min kropp och leder. Varje gång jag tänjer på gränserna för vad jag orkar med konditionsmässigt så tänjer jag på gränser för vad min kropp orkar med rent fysiskt. Jag har fått träna ett år utan större problem eller skador, men nu är det något som inte stämmer. Under ett långpass som skulle bli runt 17 kilometer tog det plötsligt stopp. Intensiv smärta i vänster knä och hälsena. Jag tog beslutet att stanna direkt och ringde min fru som kom och hämtade mig.

Jag vilade två dagar och det kändes bra. Tredje dagen testade jag löpning på bandet. 2.5 kilometer sen kom smärtan tillbaka. Jag läste mig till att det förmodligen är en hälseneinflammation som egentligen inte alls är inflammation utan snarare en överansträngning. Lite mer ”känna-efter” och lite mer läsning och jag bokade tid hos naprapat. Har tidigare haft problem med ländryggen. Det visade sig vara låsningar i ryggen återigen. Det har inte gått mer än 6 timmar sedan min behandling och jag känner att ”trycket” i hälsenan och knät har släppt. Två dagars vila och söndag ska jag se om jag håller för fortsatt löpträning redan nu.

Min poäng är. Vill du fortsätta med det du tycker är kul men hindras av smärta eller andra kroppsliga hinder. Ta kontakt med proffsionella yrkesmänniskor eller sjukvård omgående så att du får den hjälp du behöver och kommer ut igen så snart som möjligt innan motivationen tryter.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *