Träning, mål och resultat. Kosten och viljestyrkan för att lyckas, hoppas dela med mig av min motivation och inspiration. Från soffpotatis till frisk löpare. Kortfakta; 45år, Gift från Eskilstuna.

Under semestern satte jag målet att jag ska springa en mil… under en timme. På nått sätt verkar det vara dit alla strävar, en magisk gräns för när man är i skapligt skick. Jag har jobbat för det i mer än 10 veckor nu, och av dem har jag löptränat senaste fyra veckorna. Det har faktiskt gått bra också, känner hur jag utvecklar kondis varje pass och får kraft i benen.

Idag bestämde jag mig för att idag ska det ske, hade kollat ett spår som skulle vara ca en mil utan att behöva spinga varv på samma spår. Lördagsmorgon, bra lagom svalt väder och peppad!

Vid tre kilometer var det tungt, det är ju hur långt som helst kvar! Peppa inne i huvudet –”kom igen”, -”Sluta inte spring”. När Runkeeper ropade ut efter 35 minuter att mer än hälften var avklarad blev stegen lättare. Nu blev det kortare för varje steg till mål, än att vända om – Glaset var halvfullt!

Vi 60 minuter gav Runkeeper (app i telefon) beskedet att –”Tid sextio minuter, distans 9.19 km…” Rundan tog mig 01:11: … och distansen blev 10.86km. Klarade inte milen under timmen den här första gången, men ska stolt säga att jag var mer än nöjd med mitt första försök. En sak är säker; Nu är i alla fall distansen en mil krossad!

Nästa försök får bli i mitten av september när jag tränat på att få upp farten. Som med allt annat här i livet som ska uppnås… Nu blir det Pannben! 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *