Träning, mål och resultat. Kosten och viljestyrkan för att lyckas, hoppas dela med mig av min motivation och inspiration. Från soffpotatis till frisk löpare. Kortfakta; 45år, Gift från Eskilstuna.

Helsingfors halv marathon den 10 juni. Jag har tränat distanser som 8 till 13 km sedan jul. Nu är det dags att öka på distansen, inför halv marathon och i höst Lidingöloppet 30K.

Jag har inga problem med orken, min kondition känns bra och pulsen är med. Men mina ben, knän och vrister, är svaga. Jag har ibland tänkt på att inte öka träningsdosen för hastigt. 10% per vecka är en rekommendation jag ser om och om igen. Men, jag är allt för otålig och har gått förbi de där 10% nivåerna i ökning.

Vad händer? Flertal tillfällen vid cirka 15km kommer smärtan i vänster knä, på utsidan, en smärta som är i det närmaste outhärdlig. Det sticker och strålar ut i hela benet. Kön är lång till läkare så jag har passat på att diagnostisera och kommit fram till två alternativ. Löparknä eller nervskada.

Hur som helst. Jag måste bli bra snabbt så jag inte missar starten i Helsingfors, och för den delen missar löpning i Central Park, New York under kristihimmelsfärds helgen.

Därför har jag kommit fram till att jag inte kan ha ont av att träna upp styrkan kring knät. Så jag har nu bokat tid med personlig tränare som kommer lägga upp ett lämpligt program för mig, och mina knän. Samtidigt har jag förbundit mig till strikt LCHF (med appen Lifesum: rekommenderas) för att minska mest möjlig vikt och belastningen på knät. Jag har vikt att ta av, 92kg till 88kg borde hjälpa till.

Ta det det lugnt, börja i tid. Öka inte mer än 10% i veckan. Var smartare.

Tack för idag,
Mikael

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *