Träning, mål och resultat. Kosten och viljestyrkan för att lyckas, hoppas dela med mig av min motivation och inspiration. Från soffpotatis till frisk löpare. Kortfakta; 45år, Gift från Eskilstuna.

Var inte så teknisk. Bara gör det! Jag har lätt för att bli teknisk, grotta helt i onödan, för att försäkra mig om att jag gör rätt och på bästa sätt. Att göra rätt är klart viktigt för att undvika skador vid löpningen om man har några extra kilo att belasta med. Men att börja studera löpstilen, positioner och annat är helt onödigt. Ha roligt med löpningen – jag menar på att det är den mest allsidiga träning du kan få. Både fysiskt och mentalt.

Sen är utrustning en oändlig källa till att grotta i. Jag har (nog) köpt ett eller annat plagg i onödan, men det är väldigt lätt att fladdra iväg med alla snygga prylar som finns. Efter ett år har jag kommit fram till 3 saker som jag inte löptränar utan. Rätt skor, kompressionsbyxa/kompressionsstrumpor och Runkeeper. Skor, 2 par, Asfalt/löpband och skog/trail. Kompressionsbyxor från 2XU (super!), kompressionsstrumpor och appen Runkeeper i min telefon (ser även telefonen som en säkerhet).

Hörde en kul grej som jag förmodligen har mycket sanning med sig. ”Löpning är vuxnas ursäkt att få leka utomhus”. Jag är väldigt uppåt i humöret efter en löptur, känner mig fokuserad och per ett skönt sätt dränerad på energi. Lite som när man hade lekt hela dagen utomhus när man var liten.

Jag löptränar två till tre pass i veckan, kring två mil per vecka, och ser fram emot vartenda ett av passen. Kom igång du med! Vill du ha sällskap i löpträningen, hör av dig!

/Mikael

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *