Träning, mål och resultat. Kosten och viljestyrkan för att lyckas, hoppas dela med mig av min motivation och inspiration. Från soffpotatis till frisk löpare. Kortfakta; 45år, Gift från Eskilstuna.

Har du någon gång funderat på varför ”alla” löpare pratar om kompressionskläder? Kompressionstights, kompressionströjor och vadkompressionsöverdrag m.m.

Nu förstår jag varför man ska använda dem, och framför allt vi nybörjare. Kompressionsthights håller ihop din kropp och muskler och simulerar fastheten av en vältränad kropp (!). Vad är det som är bra med det, tänker du säkert. Till exempel; jag har haft problem med höger vad och har använt enklare (läs billiga) tights som mer eller mindre bara skyddar mot vind och kyl. Typ snygga långkalsonger.

Läste tips och förklaringar till varför de ska vara bra och investerade i ett par kompressionsthights i fullängd. Efter att ha provat några gånger kan jag bara hålla med om att jag känner mig stabilare och starkare och jag kan springa igen. Men också stegen känns också mycket starkare och lättare (läst att fler upplever detta). I korthet. kompressionskläder är som en yttre vältränad kropp man klär på sig. Tack för det!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *