Träning, mål och resultat. Kosten och viljestyrkan för att lyckas, hoppas dela med mig av min motivation och inspiration. Från soffpotatis till frisk löpare. Kortfakta; 45år, Gift från Eskilstuna.

Idag tränar jag tre till fyra pass i veckan, äter och väljer min mat med omtanke varje dag i veckan. Men ställer du en skål med smågodis framför mig så går allt vett ur.

Nyligen stannade hela familjen på väg hem på Willys matvaruaffär. Skulle bara ha lite nödvändigheter till helgen. Väl i butiken med stora affischer annonserades ett bra(!?) erbjudande – lösgodis för 39.90kr/kilo. Barnen fick plocka och blanda varsin påse med sina favoriter, hustrun plockade en påse som vi skulle ha tillsammans, ja jag skulle ju “bara” smaka lite ur den påsen.

Väl hemma och skönt avslappnade i TV-soffan hamnade godisskålen på bordet framför mig. När frugan gick och la sig för natten, skulle jag ”bara”… kolla lite till på filmen, Godisskålen stod kvar framför mig och innan jag också gick för att sova hade jag tömt skålen!

Med precis varje bit godis jag åt visste jag mycket väl att jag inte skulle göra det egentligen. Men… -”bara en till…” Jag ska inte äta godis bara för att jag tränar och vill gå ner i vikt och att det är onyttigt. Men också för att jag har diabetes typ2 och inte ska äta socker i stora mängder, speciellt inte innan jag ska vara inaktiv utan förbränning (lägga mig och sova).

Sockerberoendet är skrämmande starkt. Som jämförelse så slutade jag efter nästan 30år att snusa förra året och det var tufft. Men nu vet jag att det är ingenting mot att avstå socker. Har inte tagit en enda prilla sedan maj 2015. Medans jag har trillat dit dussintals med gånger på smågodis sedan februari 2016…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *