Träning, mål och resultat. Kosten och viljestyrkan för att lyckas, hoppas dela med mig av min motivation och inspiration. Från soffpotatis till frisk löpare. Kortfakta; 45år, Gift från Eskilstuna.

Att få i sig en nyttigt frukost är svårt. För barn och ungdomar som förbränner allt de äter är det inte så svårt. Men för oss som blivit lite äldre och kanske har ett mer lågintensiva jobb som inte förbränner lika mycket, då är frukosten lite av ett aber. Gröt, mackor eller en nyttigt smoothie? Kolhydrater, kolhydrater och kolhydrater. Vilket vi redan vet är; Socker!

Mitt stora bekymmer med livsstilsförändring och mat var till största del frukosten. Till en början åt jag mycket ägg, kokta ägg, stekta ägg, äggröra, stekta ägg med bacon… Ägg är nyttigt och gott, men det finns gränser. I april förra året fick jag tipset att prova måltidsersättning till frukost, en shake. Fick några provportioner och tips om hur jag kunde blanda dem till frukost. Något skeptisk provade jag under en veckan till frukost; 2.5dl mjölk, 1 dl juice och 2 msk shake-pulver. Det smakade bra. Det hade en god konsistens, inte mjölig, inte grynig eller klumpig. Och jag blev mätt. Jag var så pass övertygad att jag skulle kunna få i mig detta till frukost så jag beställde två förpackningar shake-pulver, vanilj- och jordgubbssmak. Det här var april 2016.

Mellan jobbet och träning på kvällen är också en komplicerad tidpunkt för mat. Äter jag full middag, blir inte träningen bra eftersom matsmältningen är i full gång. Äter jag inget eller bara något (för) lätt så blir inte träningen heller bra eftersom jag inte har energi i kroppen till att träna. Där fyller shaken också en funktion. En timme innan träning, alltså direkt när jag kommer hem, tar jag en shake. Fixar, byter om och drar sen för att träna. Detta tar ca en timme och min energinivå är på topp och jag orkar ta i och få ut maximalt av min träning. Efter träningen fungerar naturligtvis en shake också bra, men om jag inte ätit innan blir det middag med LCHF-tänk. Lågt kolhydratinnehåll och bra balans med protein, fett, mineraler och vitaminer. Kanske kyckling, bulgur och sallad. Dryck till middag, frukost och lunch; Vatten har blivit hela familjens favorit.

Det finns ett stort urval av smaker och en massa recept på shaker. Men mina (enkla) favoriter är: Vaniljsmak med mjölk och äppeljucie. Jordgubbssmak med mjölk och tranbärsjuice. På eftermiddagen innan träning har jag cappuccinosmak med bara mjölk.

På ett år har jag; gått ner 16kg i vikt, kläder sitter bekvämt igen och blodsockernivån är hälsosam tack vare balanserad mat och motion. Jag springer milen under 55 minuter, och ska springa Helsingfors halvmarathon 10 juni 2017. För ett år sedan sprang jag inte alls. Det här är INTE bara tack vare shake — Absolut inte! Men Herbalife Formula 1 shake är en del av MIN hållbara (och goda) vardag med bra val av mat och aktivt liv. Ibland äter jag ägg också…

Undrar du något angående detta är du mer än välkommen att kontakta mig, här nedan, eller på mailadress: mikael@mybuttkicker.com

Kom ihåg: MOTIVATION får igång dig — VANA håller igång dig!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *