Träning, mål och resultat. Kosten och viljestyrkan för att lyckas, hoppas dela med mig av min motivation och inspiration. Från soffpotatis till frisk löpare. Kortfakta; 45år, Gift från Eskilstuna.

Har en längre tid haft känningar och till och med smärtor av ”gubbvad”, dvs. bristningar i vadmuskulaturen som kommer av för hög belastning i förhållande till hållfastheten (?). Förenklat; Man tror sig tåla mer än vad åldern och träningsmängden tillåter. Och den tesen passar in perfekt på mig.

Samtidigt som jag har försökt vila vaden och stödja med kompressionstights eller kompressionsstrumpor – vilket hjälper – har jag letat alternativträningsformer för att kunna hålla upp antalet pass för att inte tappa motivationen. Hos Actic erbjuds ett gruppass som heter Dynamic Flex – ett strecthpass som mjukar upp hela kroppen till en grad som överraskar mig varje gång. Rekommenderas.

Har även provat mig fram med massage på egen hand med en foamroller, en skummplastrulle, med knotter som jag rullar mina vader över sittandes på golvet. Funktionen ska öka cirkulationen och hjälpa läkandet. Inte helt hundra på att det hjälper.

Cykla eller simma har jag läst mig till att det ska vara de mest skonsamma träningsformerna. Så jag beslutade mig för att prov cykling som träning. Överraskande när man läser mer så verkar cykling vara en allround träning för hela kroppen och stretching i samma moment. Har under och efter träning inga känningar i vaden och heller inte nu känningar på morgonen som jag haft under några veckor. Jag håller på att läka.

Jag gör minst ett löppass i veckan, och har hela tiden gjort det för att jag verkligen kommit att gilla löpning i skogen. Men i och med att vaden känns bättre så törs jag snart öka på det till två pass i veckan – hoppas jag.

Så har du också gubbvad – testa cykla som träning, det kanske hjälper dig med!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *