YES – Du vill börja träna!

Varför vill du Träna?

  • Träna för att du vill?
  • Träna för att du behöver?
  • Träna för att … ?

Alla skäl att röra på sig är bra – så länge det är Du som vill. Vill någon annan att du ska träna för att duga tycker jag inte att du gör det av rätt anledning och jag tror inte på att du kommer att lyckas. Att träna/motionera/röra på sig är något du gör för din egen skull. Det är då du lyckas, det då du kommer känna glädje över de framsteg du gör. Det är då resultat spelar roll!

Hur börjar man löpträna?

Det behöver inte vara svårare än att öppna dörren och gå ut och gå! Det viktiga är att du börjar utifrån dina egna förutsättningar. Är du en otränad soffpotatis (som jag var) så ska du inte gå på max direkt. Då kommer skador, smärta och motivationsbrist som ett brev på posten. Skynda långsamt, för hur länge har du suttit i din sköna soffa och på sin höjd sträckt ut din kropp för att nå chipsskålen. Förvänta dig inte att din kropp håller för att ge sig ut och springa på dag ett, fem eller tio. Det gör den inte. Satsa långsiktigt, gör en hållbar och långsiktig livsstilsförändring!

  1. Ta ett beslut. ”Idag är den första dagen i resten av mitt mer hälsosamma liv” Satsa på dig själv. Visa dig själv att du satsar på dig själv!
  2. Berätta för världen. Gör det allmänt känt att du tänker göra en livsstilsförändring. Håll det inte för dig själv, det är motiverande att flera vet dina mål.
  3. Skor, köp bra skor. Köp skor som passar dig. Köp skor (nästan) oavsett vad de än kostar – så länge du har råd. Bestämd dig, investera i dig själv – köp skor som hjälper dig framåt. Viktigast ta hjälp av någon som kan skor. I bra sportbutiker finns många gånger utbildad personal som hjälper dig. Berätta vad du har för mål; Löpning, Powerwalking, Tabata, Zumba … Lyssna på råden, var kritisk, prova dig fram blad skorna och köp de som känns rätt. Titta inte på prislappar. Det kommer att kosta dig många kronor att INVESTERA i ett par bra skor. Tro mig – Det kommer det vara värt!