Träning, mål och resultat. Kosten och viljestyrkan för att lyckas, hoppas dela med mig av min motivation och inspiration. Från soffpotatis till frisk löpare. Kortfakta; 45år, Gift från Eskilstuna.

Jag har diabetes typ2 sedan ungefär ett och ett halvt år tillbaka. För detta finns ingen annan att skylla än på sig själv – det är jag som har ställt till med det. Därför är upp till mig själv att göra något åt det. Och det har jag gjort, haft framgång, haft svackor och tagit nya tag.

Här är några tips på vad som funkat för mig;

 • Sätta lång och kortsiktiga mätbara mål
 • Mäta och dokumentera status kontinuerligt med appar: Runkeeper och nu även Lifesum.
  Vad menar jag?
 • Exempel långsiktigt mål: Bli frisk, ingen mer medicinering (Mål: år 2019). Status idag: 1st Metformin om dagen, började med 3st om dagen (på god väg)
 • Exempel kortsiktigt mål 1 (aug 2016): Springa milen under en timme innan 31 dec. Gjorde det den 20 nov.Har nu lagt fler prestationsmål för detta år, 2 tävlingar som jag ska klara av; Helsingfors Halvmarathon (21km) och Lidingöloppet (30km).

 • Jag började min viktresa på gravitations-stadiga 109kg och har verkligen inte en löparkropp. Minus sexton kilo senare börjar kroppen fatta vad som händer, och gillar löpning. Jag också.

  Jag tror det är viktigt att berätta öppet om sina mål. Man är själv sin värsta fiende som alltid går att lura. Jag har också proklamerat mina mål på Instagram. Att berätta om målen som man sätter, och rapportera om vägen dit – och få feedback på resan är väldigt motiverade och kom ihåg – Det motiverar även andra att bli bättre! En win-win-situation!

  Maten

  Jag vet egentligen precis vad jag får och inte får äta. Jag har varit strikt, med många undantag, och försökt tänka LCHF. Jag gillar kött i alla former och jag gillar sallad. Mitt älskade bröd, smågodis och min kalla öl är borta ur vardagen.
  Frukosten har alltid varit en riktig sockerfälla för mig, så jag tog ett beslut att jag kör på en enkel och bra lösning. Jag dricker en måltidsersättning (shake) varje morgon och har gjort det sedan ett år tillbaka. Man vänjer sig och står sig fint till lunch.

  Diabetes typ2 – En reversibel sjukdom

 • Förbättra dina matvanor
 • Gå ned i vikt
 • Motionera regelbundet
 • Sov ordentligt

 • Undrar du över någonting är du alltid välkommen att höra av dig!
  /Mikael

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *